Semix Klíčené Ovesné vločky bezlepku 300 g
Kód: 10883Související produkty
Detailní popis produktu
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Díky tepelnému ošetření jsou klíčené produkty vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené ovesné vločky bez lepku jsou ideální na snídani s mlékem, jogurtem nebo ovocným džusem.
Výroba klíčených produktů probíhá v 6 fazích:
- výběr semen - vybíráme vysoce kvalitna zrna s vysokou klíčivostí
- čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
- máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
- klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
- tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka teplně ošetříme a dosušíme
- balení - balíme do spolehlivých doypacků
Celý klíčící proces se děje v prostředí, kde nedochází ke kontaminaci lepkem, a tudíž jsou klíčené ovesné vločky bez lepku a vhodné pro celiaky nebo lidi, kteří si chtějí své tělo odlehčit od lepku.
Složení: Vločky z naklíčeného ovsa bez lepku sušené. Max. obsah lepku 20 mg/kg.
Výměnné jednotky: 3,2 (v jedné porci 50 g je 32 g sacharidů, tj.3,2 výměnných jednotek, 10 g sacharidů = 1 výměnná jednotka)
Hmotnost: 300 g
Karton: 6 ks
Minimální trvanlivost: 10 měsíců od data výroby. Datum je uvedeno na obale.
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika
PN 0790800
Výživové údaje ve 100 g:
Energie 1636 kJ/388 kcal
Tuky 6.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
Sacharidy 63 g
z toho cukry 2.2 g
Vláknina 7.2 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 0.01 g
Bez přidaného cukru ano
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.