Vyhněte se pigmentovým skvrnám na zubech! Takto jim předejdete

Podívali jste se do zrcadla, nastavili široký úsměv a najednou jste zůstali zhroženi. Ale proč? Mohl jste si například všimnout skvrn na zubech, které trápí obrovskou část populace. V tomto článku se proto podíváme na důvody jejich vzniku a také možnosti, jak jim efektivně předejít a jak s nimi bojovat.

I přesto, že pigmentové skvrny na zubech jsou považovány jen za estetický problém, měli byste je řešit co nejdříve. Přece jen, mezi první věci, čeho si na vás všimne druhý člověk patří hlavně úsměv. A pravděpodobně byste nechtěli, aby si o vás druzí lidé udělali špatné mínění na základě vašich nepěkných zubů. Právě proto jsme tady my! Poradíme vám, jak se nepříjemných pigmentových skvrn zbavíte, a to velmi účinně.

Nezapomínejte: Tak, jak skvrny na zubech nevzniknou ze dne na den, tak rychle ani neodejdou. Je důležité, abyste byli trpěliví a dodržovali všechna doporučení. Pouze takovým způsobem se pigmentových skvrn účinně zbavíte.

Proč vznikají?

Otázkou zůstává, proč vlastně skvrny na zubech vznikají. Důvodů může být hned několik. Například pokud kouříte, pijete kávu nebo černý čaj. To vše může způsobit vznik skvrn na vašich zubech. Skvrny na zubech také způsobuje červené víno, slazené nápoje a potraviny, jako například čokoláda nebo borůvky. Příčinou vzniku mohou být i vedlejší účinky léků. To platí i pro antibiotika, pokud je užíváte delší dobu.

Screenshot 2024-06-30 a[...]

Ideální zubní pasta

Důležité je, abyste k čištění zubů používali vhodné přípravky. Skvělým řešením je proto zubní pasta Supirivicky, která udržuje zdravé dásně, zanechává svěží dech a slouží také jako prevence vůči zubnímu kazu. Je složena z látek, které brání zabarvení zubů a zároveň také napomáhají při odstranění zubního kamene. V této zubní pastě bylo totiž použito více než 10 ájurvédských ingrediencí, které jsou mimořádně účinné.

Navštivte dentální hygienistku

Jedním z efektivních způsobů, jak odstranit pigmentové skvrny na zubech, je návštěva dentální hygienistky. Ta má totiž v ambulanci přístroje a nástroje, které jsou k tomu určeny. Například, konkrétně na skvrny se používá Airflow. Ten funguje na principu prášku, vody a stlačeného vzduchu.

Takto působí na zuby, díky čemuž efektivně odstraňuje pigmenty. Dentální hygienu neváhejte podstoupit i dvakrát do roka. Samozřejmě, to vše bude záležet na stavu vaší ústní dutiny.

Screenshot 2024-06-30 a[...]s

Věděli jste, že: pískování zubů pomocí Airflow je naprosto bezbolestné? Přesto mnozí pacienti mohou mít zvýšenou citlivost zubů, avšak ta trvá jen několik hodin po ošetření.

Pijte hlavně čistou vodu

Jak jsme si již výše vzpomínali, mezi hlavní příčiny vzniku pigmentů na zubech patří konzumace jistých potravin a pití slazených nápojů, kávy či červeného vína. Pokud pijete takové nápoje každodenně a dlouhodobě, může dojít ke zvýšené tvorbě skvrn na vašich zubech. Proto doporučujeme pít hlavně čistou vodu. Ta je nejzdravější, podpoří vaše celkové zdraví a zubům tedy rozhodně neuškodí.

Praktický tip: Chcete-li se vyhnout skvrnám na zubech, upřednostněte raději potraviny, které nějakým způsobem nezabarvují zuby. Vyhněte se proto hlavně sladkostem, které podporují i ​​vznik zubního kazu.

Čištění zubů hned po jídle

Stalo se vám už někdy, že jste si šli vyčistit zuby hned poté, co jste něco dojedli? Odborníci doporučují, abyste s čištěním zubů počkali minimálně 30 minut po jídle. Důvod je jednoduchý. Když konzumujete jídlo, vytvářejí se vám v ústech kyseliny, které se usazují na sklovině. Pokud byste si zuby ihned vyčistili, mohli byste si je takovýmto způsobem poškodit a zároveň by mohlo dojít i ke tvorbě skvrn. Proto raději s čištěním chvíli počkejte.

Screenshot 2024-06-30 a[...]d
⇒ Doporučujeme: Zubní pasta Supirivicky ⇐