Jak podpořit střevní mikroflóru? Toto jsou naše doporučení!

Střevní mikroflóru tvoří komplexní systém mikroorganismů, které žijí přímo v trávicím traktu. Vývoj těchto mikroorganismů je třeba podporovat, protože se jedná o prospěšné bakterie pro naše střeva. Jak na to?

Na internetu je několik tipů, jak podpořit střevní mikroflóru, ale jen málokteré z nich jsou skutečně tak efektivní, jak se o nich také mluví. Na to jsme tady však my! Přinášíme vám tipy, jak co nejúčinněji podpořit střevní mikroflóru tak, aby posilovala správné trávení, silnější obranyschopnost organismu a lepší celkové zdraví. Pojďme se tedy podívat na ta největší doporučení, která jsou určena přímo k podpoře střevní mikroflóry.

Věděli jste o tom, že: střevní mikroflóra v sobě zahrnuje až 80 % našeho imunitního systému? I to mluví o její mimořádné důležitosti!

Buďte opatrní při užívání antibiotik

Znáte to. Jste nemocní, máte kašel, rýmu či vysoké teploty. Jdete k lékaři, ten vám pomocí speciálního přístroje odměří zánět v těle a následně zjistí, jestli vám třeba k léčbě antibiotika nebo ne. Pokud by vám je lékař předepsal, při jejich užívání buďte opatrní.

ako_nam_pomozu_probiotika_b

O antibiotikách je totiž známo, že dokážou ničit i prospěšné střevní mikroorganismy. Proto je na místě zvážit užívání probiotik během, ale i po používání antibiotik. Probiotika totiž slouží k podpoře tvorby prospěšných střevních bakterií.

Eliminujte stres a napětí

Nic není horší, než když ignorujete stres a napětí, které možná pociťujete každodenně. I tyto faktory totiž negativně ovlivňují střevní mikroflóru. Stres a napětí může vznikat z práce, školy či běžných mezilidských vztahů. Zkuste proto nalézt na začátek příčinu a řešit ji.

Snažte se o eliminaci stresu, vyzkoušejte meditační nebo relaxační cvičení, která vám mohou pomoci. V opačném případě vede dlouhodobé napětí a stres k nerovnováze mikroorganismů střevech. Proto věnujte střevní mikroflóře větší pozornost.

Doplňky stravy

Výborným řešením pro podporu střevní mikroflóry jsou výživové doplňky. Pozor, ne však ledajaké. Při výběru se zaměřte především na složení. Je důležité, aby bylo čistě přírodní, ideální bez přidání škodlivých a umělých látek.

Skvělým řešením je produkt s názvem Superstrava Super Detox. Tento přípravek podporuje přirozenou střevní mikroflóru. Přípravek Super Detox totiž obsahuje vlákninu a další prospěšné látky, které minimalizují problémy s trávením, například s vyprazdňováním.

Nezapomínejte: Pokud si pořídíte produkt Superstrava Super Detox, máte vyhráno. Podporuje totiž do vysoké míry lepší trávení. Proto, máte-li problém s vylučováním trávicích šťáv, případně vám špatně fungují střeva, tento doplněk stravy vám umí pomoci.

 


Pravidelně se hýbejte

Ne nadarmo se říká, že pohyb je lék na všechno. I pravidelná fyzická aktivita tak dokáže podpořit zdraví střevní mikroflóry. Určitě je to lepší, než kdybyste měli po celý den jen ležet na gauči. V takovém případě dochází častokrát k trávicím obtížím, které jsou spojeny, například s horším vyprazdňováním. Proto věnujte pohybové aktivitě vyšší pozornost.

Nemusíte to hned ze začátku přehánět. Právě naopak, začněte lehce. Například skvělým řešením jsou procházky v přírodě. Pokud se pojedete každý den projít, můžete později začít běhat, jezdit na kole či plavat a dělat i takové sporty, které slouží k podpoře srdce.

Ako podporiť črevnú mikroflóru Toto sú naše odporúčaniac

Důkladně si umývejte ruce

Střevní mikroflóra je velmi citlivá. Proto je třeba, abyste si pravidelně myli ruce. Také však záleží na správných zvycích, které se týkají mytí ovoce a zeleniny. Je důležité, aby byly potraviny vždy dobře umyty a abyste vy měli důkladně umyté ruce. V opačném případě může snadno dojít k trávicím obtížím, po kterých pravděpodobně ani vy netoužíte.