5 účinných způsobů, jak efektivně detoxikovat organismus

Škodlivé látky se v těle usazují neustále. Je-li jich nadbytek, dochází k tvorbě zdravotních problémů. Ty často vyústí i do vzniku onemocnění a někdy už není cesty zpět. Abyste se vyhnuli jakýmkoli komplikacím, měli byste svůj organismus pravidelně detoxikovat.

V těle dochází k přirozené detoxikaci, ale tu je třeba podpořit. Přece jen, každodenně jsme vystavováni škodlivým vlivům z okolního prostředí. V organismu se tak usazují složky, které nejsou zdraví prospěšné a které způsobují komplikace. Zredukujete je správnou detoxikací.

O našem těle je známo, že dokáže odstraňovat škodlivé látky samy, prostřednictvím orgánů, které jsou za detoxikaci zodpovědné. Jedná se hlavně o játra nebo ledviny. Pokud je v těle škodlivých látek nadbytek, může se to projevit například zapáchající a tmavou močí.

5 tipů, jak na detox

Chcete-li přirozenou detoxikaci podpořit, existuje hned několik účinných způsobů, jak na to. Důležité je však setrvat a tyto způsoby praktikovat pravidelně a zejména dlouhodobě. Jen tak dosáhnete výsledků, po kterých toužíte.

1. Zaměřte se na stravu

Když budete nakupovat potraviny, nedívejte se jen na cenu. Zkuste se více zaměřit na složení. Určitě se vyhněte produktům, které obsahují barviva, konzervanty, dochucovadla a soli ve vyšším množství. Do jídelníčku zařaďte více obilovin, vajec, brambor, čerstvého ovoce a zeleniny.

5 účinných spôsobov, ako efektívne detoxikovať organizmusa

2. Užívejte výživové doplňky

Výživové doplňky s obsahem antioxidantů jsou také skvělou volbou pro odstranění odpadních látek z organismu. Výborným řešením je produkt Superstrava Super Masticha Kurkumin & Piperin. Poskytne vám dokonalý detox a zároveň je schopný podpořit i celkové zdraví.

 

 

Nezapomínejte: Curcumin C3 komplex představuje silný antioxidant, který zajišťuje lepší vstřebávání látek v trávicím traktu. Extrakt z tohoto komplexu obsahuje také produkt Superstrava Super Masticha Kurkumin & Piperin.

3. Vyhněte se cukrům

Cukr se nachází také v potravinách, o kterých bychom neřekli, že jsou sladké. Může se jednat například o pečivo, salátové dresinky či mléčné výrobky. Konzumace příliš velkého množství cukrů však může mít negativní vliv na detoxikaci organismu. Proto se doporučuje nahradit sladkosti lyofilizovaným ovocem, hořkou čokoládou nebo ořechy.

4. Pijte dostatek vody

Věděli jste o tom, že voda tvoří přibližně 60 % našeho těla? V rámci organismu je klíčová a proto má svou roli také v odstraňování škodlivých a odpadních látek. Tělo však nikdy nebude fungovat správně při nedostatku tekutin. Proto byste měli denně vypít 1,5 – 2 litry vody. Vyhýbejte se slazeným nápojům a upřednostněte raději pití čisté vody, kterou si také můžete ochutit čerstvým citrónem.

5. Zvyšte kvalitu spánku

Detoxikaci těla podpoříte také zvýšenou kvalitou spánku. Je totiž známo, že špatný spánek negativně ovlivňuje psychiku a tím pádem i celou detoxikaci těla. Proto choďte spát a vstávejte vždy v přibližně stejnou dobu, před spaním nedívejte televizi a do mobilu a dobře si v místnosti vyvětrejte. Když se zvýší kvalita vašeho spánku, váš organismus bude fungovat tak, jak má.

5 účinných spôsobov, ako efektívne detoxikovať organizmusab

Praktický tip: Máte problém večer usnout a často se budíte? Zkuste omezit odpolední spánek a konzumaci kofeinu během dne.

Co je cílem detoxikace?

Detoxikací se odstraňují škodlivé látky, ale také odumřelé buňky nebo tkáně. Ty se totiž v těle hromadí hlavně kvůli špatnému životnímu stylu - sedavý způsob života, konzumace tučných a nesprávně zpracovaných potravin či příliš stresu. To vše hraje roli v usazování škodlivin v těle. Detoxikací se proto dosáhne lepšího zdraví a pohody.